MÅLTIDET

Der er mange spændende sider af måltidet, som sundhedspædagogisk er relevante at gribe fat i. Børn skal have mulighed for at eksperimentere sig frem mod, at lære deres egen smag at kende. De skal guides og inspireres af voksne til at udvikle en glæde ved sund mad og et mod til at smage på forskellig mad. De skal også have viden om, hvor maden kommer fra, viden om miljøhensyn m.v. Derudover byder måltidet på fantastiske muligheder for at involvere børn i dagligdags aktiviteter som fx at tilberede, dække bord m.m. Også i forhold til fællesskabsfølelse og nærvær har måltidet noget særligt at tilbyde.
På denne side findes inspiration til madpakken, ideer til indhold af fødselsdage og andre særlige begivenheder samt inspiration og konkrete materialer til pædagogiske aktiviteter og pædagogisk refleksion omkring mad og måltidet.

SUND PÆDAGOGIK

Sund Pædagogik er et dialogværktøj, som har til hensigt at facilitere personalegruppers diskussion af de rutiner og vaner, der præger måltidskulturen og bevægelseskulturen i det enkelte dagtilbud. Værktøjet læner sig op ad et holistisk sundhedsbegreb, hvor fysisk, psykisk og social sundhed er lige betydningsfuldt. Det er udviklet med baggrund i nyere forskning og i tæt dialog med dagtilbud og kommunale konsulenter.

Download vejledning til Sund Pædagogik her