OM HOPPELINE

Hoppeline er et sundhedsfremmende projekt støttet af Nordea-fonden og arrangeret af Det Nationale Videncenter KOSMOS/UC SYD. Projektet er målrettet dagtilbud (dagpleje, vuggestue, børnehave og sfo´ernes ”på vej i skole grupper”). Det er gratis at deltage og få tilsendt materiale.
Hjertet i projekt Hoppeline er æstetisk bevægelsesfortælling, som har til hensigt at understøtte pædagogers arbejde med at gøre det legende og bevægelsesglæden til bærende elementer i voksenstyret aktivitet.
Hoppeline er et fleksibelt materiale, som kan anvendes på alle tidspunkter af året med forskelligt fokus. I kan vælge at fortælle sammen med en stor eller en mindre børnegruppe, og I kan benytte fortællingen og materialerne i den rækkefølge, I ønsker, og med den intensitet, der passer ind i jeres pædagogiske hverdag.
Vejledning, som I kan downloade her, er ment som inspiration og en mulighed for at orientere sig i projektets pædagogiske værdigrundlag og materialeudbud. Hvilke pædagogiske muligheder, I vælger at forfølge, og hvordan I bruger materialet, er helt op til jer. Der kommer endvidere hele tiden nye materialer til, så vejledningen giver kun smagsprøver på det, du vil kunne finde, når du går på hjemmesiden. Derfor er det en god ide jævnligt at orientere sig her på Hoppelines hjemmeside, facebookside og pædagogiske YouTube-kanal.
Med venlig hilsen Lise Hostrup Sønnichsen
Projektleder i Hoppeline
mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
72665258

Læs om Hoppelines teoretiske og pædagogiske værdigrundlag her og få inspiration til, hvordan Hoppeline kan bruges i praksis.


Hoppeline har til formål at give børn i dagtilbud:

•    positive oplevelser med bevægelse, hvor børnefællesskabet styrkes, og hvor der gives fælles råstof som inspiration for egen leg
•    læring med udgangspunkt i bevægelse og et fantasifuldt univers

Hoppeline ønsker at tilbyde pædagogisk personale:

•    et materiale, hvor kropslighed, fantasi og det legende er udgangspunktet for arbejdet med læreplanstemaerne
•    en bevægelsesaktivitet med fokus på det pædagogiske personales æstetiske formidling og evne til at bevæge både krop og sind hos børn
•    et fleksibelt materiale, som giver plads til faglighed
•    en bevægelsesaktivitet, som giver plads til børns differentierede deltagelse
•    en mulighed for at inddrage det nære uderum til at skabe fælles legende fysisk aktivitet

Betingelser for deltagelse

Der er ingen forpligtigelser ved at deltage i Hoppeline, men vi opfordrer til, at I bidrager med opsamling af viden til Hoppeline-evalueringen. Evalueringen fra 2017 har givet os stor viden om, hvordan materialet kunne forbedres i den nye udgave, I sidder med her. Dertil udspringer Hoppeline af en professionshøjskole, som er med til at uddanne fremtidens pædagogiske personale. Vi har derfor forpligtigelse til at bidrage med betydningsfuld viden til gavn for dansk pædagogik på 1-6 års-området. Hoppeline udsender en gang om året et elektronisk spørgeskema til den mailadresse, I er tilmeldt med. Enkelte institutioner vil blive spurgt, om de vil afprøve nyt materiale eller deltage i yderligere forskning. Det er helt legitimt at svare nej tak til deltagelse, men vi håber selvfølgelig, at mange vil deltage.
Mere i denne kategori: « Forside EVALUERING »