OM HOPPELINE

Hoppeline er et sundhedsfremmende projekt målrettet dagtilbud for børn i alderen ½-6 år. Målet er at styrke børnenes positive oplevelser med bevægelse gennem leg i et fantasifuldt univers der samtidig styrker børnefællesskabet.
Projektet er støttet af Nordea-fonden i et samarbejde med Det Nationale Videncenter KOSMOS under UC SYD der driver og har udviklet projektet.

Fundamentet i projekt Hoppeline er bevægelsesfortælling, som har til hensigt at understøtte pædagogers arbejde med at gøre det legende og bevægelsesglæden til bærende elementer i pædagogisk tilrettelagt aktivitet i forhold til Den styrkede pædagogiske læreplan.
Hoppeline projektet har udviklet et fleksibelt materiale, som kan anvendes på alle tidspunkter af året med forskelligt fokus. I kan vælge at fortælle sammen med en stor eller en mindre børnegruppe, og I kan benytte fortællingen og materialerne i den rækkefølge, I ønsker, og med den intensitet, der passer ind i jeres pædagogiske hverdag.

Hoppeline materialet kan downloades og benyttes frit.

I materialesamlingen er der udviklet en Hoppeline vejledning, som I kan downloade til inspiration og for at orientere om projektets pædagogiske værdigrundlag og materialeudbud. Hvilke pædagogiske muligheder, I vælger at forfølge, og hvordan I bruger materialet, er helt op til jer.
Hoppeline står sjældent stille og netop derfor er det en god ide jævnligt at orientere sig her på Hoppelines hjemmeside, facebookside og den pædagogiske YouTube-kanal.

Projektet er en succes med over 3.000 tilmeldte institutioner der har fået tilsendt fysisk materiale. Idet projektet har nået sin maximale kapacitet er det på sigt ikke muligt at få tilsendt fysisk materiale, men materialet kan som sagt gratis downloades. Spørg dit nærmeste CFU (Center for undervisningsmidler) som er forankret i landets seks professionshøjskoler eller biblioteket på en tilknyttet pædagoguddannelse med henblik på muligheden for udlån af Hoppeline materiale fra august 2020.

Hjertet i projekt Hoppeline er bevægelsesfortælling, som har til hensigt at understøtte pædagogers arbejde med at gøre det legende og bevægelsesglæden til bærende elementer i pædagogisk tilrettelagt aktivitet.
Hoppeline er et fleksibelt materiale, som kan anvendes på alle tidspunkter af året med forskelligt fokus. I kan vælge at fortælle sammen med en stor eller en mindre børnegruppe, og I kan benytte fortællingen og materialerne i den rækkefølge, I ønsker, og med den intensitet, der passer ind i jeres pædagogiske hverdag.
Vejledning, som I kan downloade her, er ment som inspiration og en mulighed for at orientere sig i projektets pædagogiske værdigrundlag og materialeudbud. Hvilke pædagogiske muligheder, I vælger at forfølge, og hvordan I bruger materialet, er helt op til jer. Der kommer endvidere hele tiden nye materialer til, så vejledningen giver kun smagsprøver på det, du vil kunne finde, når du går på hjemmesiden. Derfor er det en god ide jævnligt at orientere sig her på Hoppelines hjemmeside, facebookside og pædagogiske YouTube-kanal.

Med venlig hilsen
Dorthe Christiane Zinck Iversen, 72 66 54 47 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Projektleder Hoppeline

Læs om Hoppelines teoretiske og pædagogiske værdigrundlag her og få inspiration til, hvordan Hoppeline kan bruges i praksis.

Hoppeline har til formål at give børn i dagtilbud:

•    positive oplevelser med bevægelse, hvor børnefællesskabet styrkes, og hvor der gives fælles råstof som inspiration for egen leg
•    læring med udgangspunkt i bevægelse og et fantasifuldt univers

Hoppeline ønsker at tilbyde pædagogisk personale:

•    et materiale, hvor kropslighed, fantasi og det legende er udgangspunktet for arbejdet med læreplanstemaerne
•    en bevægelsesaktivitet med fokus på det pædagogiske personales æstetiske formidling og evne til at bevæge både krop og sind hos børn
•    et fleksibelt materiale, som giver plads til faglighed
•    en bevægelsesaktivitet, som giver plads til børns differentierede deltagelse
•    en mulighed for at inddrage det nære uderum til at skabe fælles legende fysisk aktivitet

Mere i denne kategori: « Forside EVALUERING »